Kreatív ötletek, praktikák, újrahasznosítás, csináld magad tárgyak!

HA ÉRDEKEL... Összeszedtük a legjobbakat!

HA ÉRDEKEL... Összeszedtük a legjobbakat!

Téli spórolós ötlet!

2016. július 10. - Szakavatott Laikus

Sziasztok!
Ma egy elképesztően király ötlettel jöttem Nektek! Igen, jól olvastátok a cikk címét. "Téli spórolós ötlet". Nem, nem őrültem meg, csak kell a nagy meleg, hogy minden klappoljon.
Aki kertes házban lakik az háromféleképpen fűthet télen. Pontosabban négy. Kályhával, kazánnal, villannyal, vagy gázzal. Az utóbbi kettő nagyon költséges és a kazán sem egy olcsó dolog. De ez az ötlet főleg azoknak szól, akik az nem árammal, vagy gázzal fűt.

Hülyének fogtok nézni, de higgyétek el, hogy nagyon jó. Papírtégla. Az elkészítési módja:
1. Daráld le a papír hulladékot. Főleg újságpapírt. A karton annyira nem ajánlott hozzá. Ha nem akarsz egy ollóval szórakozni, vagy tépkedni a lapokat, akkor ruház be egy irat megsemmisítőre. Nem drága mulatság.
2. Az egészet tedd egy műanyag ládába, vagy valamilyen vödörbe (igazából mindegy, csak ne szivárogjon), amit önts tele vízzel.
3. Egy pálcával keverd meg, hogy homogénebb legyen.
4. Na, most jön a nagy medve! Be kell ruházni egy kézi présre, amit a nagyobb barkácsáruházakban kapni és nem szintén nem valami drága dolog. Az olvasóm, aki küldte az ötletet 4.500-ért vett egyet.
5. A masszát jó alaposan préseld le.
6. Ha ez is meg van, akkor óvatosan vedd ki a présből és a napon szárítsd. Változó, hogy meddig kell, de ha már nagyon szilárd az egész, akkor jó.
7. Tedd száraz helyre és kész.

Nem is olyan vészes igaz? Az a jó benne, hogy ez a papírtégla/papírbrikett ugyanolyan gyorsan ég, mint a fabrikett és szinte ugyanolyan a fűtőértéke is. Lényegesen olcsóbb, és ahogy az olvasóm írta "Mi havonta több 10.000-et megspórolunk ezzel a technikával!". Ami nem szól mellette az két dolog. Az egyik, hogy ugyanúgy vegyesen kell fával eltüzelni és időigényes elkészíteni. De higgyétek el, hamar visszajön az ára és a hulladékot is felhasználjátok!

Végül, íme két kép róla:

13625174_1374230495937103_1910978474_n.jpg

13644174_1374230619270424_1815513491_n.jpg

Ha tetszettek az ötletek, osszátok meg Facebook-on, Instagram-on, Tumblr-ön, barátaitokkal, ismerőseitekkel. Természetesen, ha valamit megvalósítotok, várjuk a képeket a kreativotletek68@gmail.com e-mail címre, névvel. Ha van valami ötletetek, szívesen fogadjuk őket, kommentben, e-mail-ben!

Facebook-on is lájk, komment, megosztás! :)
https://www.facebook.com/Iamcreative-1613131315681514/

És ne feledjétek! A Facebook oldalon nyereményjátékot indítottam!

A bejegyzés trackback címe:

https://iamcreative.blog.hu/api/trackback/id/tr398877382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása